Hai Lin joins Shing-Tung Yau Center in October 2021

发布者:杨璐发布时间:2021-12-02浏览次数:1215

2021年10月丘成桐中心新增成员--林海

In October 2021, the Shing-Tung Yau Center of Southeast University welcomes a new member, Dr. Hai Lin as a professor.

Hai Lin got his B.S. in Peking University and Ph.D. in Princeton University. The research areas of Hai Lin are mathematical physics, quantum field theory and string theory. In particular, he works in gauge/gravity duality, emergent spacetime, string compactification and beyond standard model phenomenology, intersections between string theory and differential and algebraic geometry, quantum field theory of strong interaction, nonperturbative methods for quantum system and quantum field theory, and holographic dual methods of quantum information.

东南大学丘成桐中心成立四年来,一直非常重视高水平人才的招聘和引进。根据丘成桐主任和学校的要求,中心通过专家介绍、网站招聘等各种方式广揽一流人才。同时,根据学校把丘中心作为“学术特区”来建设的新定位,中心进一步细化了对聘用人员的学术评估程序,不唯论文篇数,致力于招聘有潜力的高水平研究人才。

2021年10月,中心新引进的林海教授已到岗工作。林海本科毕业于北京大学,博士毕业于美国普林斯顿大学,曾在美国密歇根大学、美国哈佛大学从事博士后研究工作,在西班牙圣地亚哥大学从事研究员工作,后于清华大学丘成桐数学科学中心任教。他的研究领域为数学物理、量子场论和弦理论。主要研究方向为规范场论/引力对偶、层展时空、弦理论的紧致化与高能物理的关系、弦理论与微分几何和代数几何的交叉、强相互作用量子场论、量子场论和量子体系的非微扰方法、量子信息的全息对偶方法。

目前,丘成桐中心对2021年以来应聘的其他科研人员仍在积极遴选中。丘中心将继续在丘成桐主任的领导下,根据学校的要求,面向全球招聘各类高水平学术人才,为学校高水平建设作出贡献。欢迎学术才俊加盟!